Søg  

   

Remoulade- og agurkesalatforbud i Indenrigsministeriets betænkning af 21. februar 1962.

Den for forbuddet mod remoulade og agurkesalat i Skives pølsevogne formentlig relevante passage:

...

For slagter- og viktualieforretninger er der i § 21, stk. 3, angivet en vareliste, der omfatter:

kød, slagteaffald, kødvarer, tamt fjerkræ i plukket tilstand, flåede og opskårne kaniner, fiskefars og fisk (begge sidstnævnte varer kun i tilberedt stand, d.v.s. kogt, stegt, røget eller saltet), ost i ringe mængde fra lukket glasskab, smør, margarine, æg, sennep, smørrebrød, tilberedte rodfrugter (rødbeder o. lign.), tilberedte grøntsager og frugter (agurker og lignende), salater, konserves, saft o. lign. på flasker.De enkelte sundhedskommissioner kan tillade handel med andre levnedsmidler fra disse forretninger, dog kun for så vidt angår varer, som ikke kan skade de øvrige varer, og hvis mængde og anbringelse ikke hindrer forskriftsmæssig renholdelse af virksomhederne. Sundhedskommissionerne er også berettiget til at indskrænke varelisten for forretninger med begrænsede pladsforhold, eller hvor en samtidig forhandling af alle de nævnte varer må anses for eller har vist sig uheldig.

Og en Facebook kommentar, København

"Jeg tror helt bestemt at det går efter devisen, hvis du ikke spørger får du hverken, ja eller nej, for i 1964 kunne man få remoulade til sine pølser mange steder i København, hvorimod i Skive, har de nok ikke haft så meget at gå op i, så det har nok været meget magtpåliggende for myndighederne, at få slået fast at remoulade på ingen måde kan anses at være tilbehør til pølsevognens udbud af pølser."

Passagen findes i:

BETÆNKNING AFGIVET AF DET AF INDENRIGSMINISTERIET

UNDER 21. FEBRUAR 1962 NEDSATTE UDVALG VEDRØRENDE DYBFROSNE LEVNEDSMIDLER M.M.

 

   
Årskort for medlemmer, der har betalt kontingent er udsendt ultimo maj 21.

Er ikke opdateret af Museum Salling, Skive Museum
aflyst 2020.
Bliv medlem af SKM, og få adgang til alle Museum Sallings museer.
Sammus er danske museumsforeninger - aktuelt 61 tilsluttede foreninger - som har et samlet medlemstal på ca. 52.000. Skive Kulturhistoriske Museumsforening (SKM) er medlem og modtager herfra nyhedsbreve, som vi hermed gør tilgængelige for vore medlemmer og gæster på foreningens hjemmeside. Ind imellem kommer nyhedsbrevene lidt forsinket på hjemmesiden, så lægger vi dem her. Nyhedsbrev72, 2021.
 
  
Indenrigsministeriet udvalgsbetænkning
 
   

Besøg

I dag71
I alt1084769

Gæster IP 54.144.55.253
   

Vi har 49 gæster og ingen medlemmer online

© Skive Kulturhistoriske Museumsforening