Kommuneatlas Skive er udgivet i 1995 af Skov- og Naturstyrelsen under Miljø- og Energiministeriet (som det hed dengang) i samarbejde med Skive Kommune.

Det var før fredningen af Gammel Skivehus i 1999 blev ophævet, og dermed før den særprægede situation, at en af de ret få historiske klenodier, som Skive by råder over, blev nedrivningstruet.

Det er trods alt velgørende i Kommuneatlas at se, at Skive by stadig har en række bevaringsværdige bygninger. Det er i byrådssamlingen 2013-17 besluttet at få udarbejdet et kommuneatlas for hele den Skive Kommune, som i 2007 kom til også at omfatte Spøttrup, Sallingsund og Sundssøre kommuner.

Man må have lidt tålmodighed, når man her kalder Kommuneatlas Skive, det er en noget tungt håndterlig pdf-fil, som skal have sin tid til at folde sig ud. Især hvis man har en ikke så hurtig forbindelse og / eller et mindre opdateret apparatur.

 

   
Arrangementer 2024:
Generalforsamling 2024Mandag 13. maj kl. 19.30 Lensmandsstuen, Byarkivet.
Afholdte arrangementer
   

Søg  

   

SKM medlem  

Bliv medlem af SKM, og få adgang til alle Museum Sallings museer.
Sammus er danske museumsforeninger - aktuelt 61 tilsluttede foreninger - som har et samlet medlemstal på ca. 52.000. Skive Kulturhistoriske Museumsforening (SKM) er medlem og modtager herfra de nyhedsbreve, som vi gør tilgængelige for vore medlemmer og gæster på foreningens hjemmeside.
Ind imellem kommer nyhedsbrevene lidt forsinket på Sammus hjemmesiden i forhold til den udsendte pdf version.

 

   
© Skive Kulturhistoriske Museumsforening